Minikler Serisi

Adım Adım dergisi aboneliğim bittiğinde, Mikado Yayınları’ndan arayarak Minikler serisinin tanıtımını yaptılar. İtiraf ediyorum hiç almak istemedim. Zaten evde bu tarz pek çok kitap vardı ve artık kitaplığında yer kalmamıştı Yağız’ın. Ama müşteri hizmetlerindeki kişi öyle ikna ediciydi ki kıramadım. İyi ki de öyle olmuş. Hem Yağız hem de ben çok sevdik 🙂

3+ olarak verilmiş yaş grubu ama bence gerek karton oluşu gerekse açılır kapanır sayfalarıyla daha küçük yaştaki çocuklarında ilgisini çekebilecek türden. Boyut olarak da küçük olduğundan rahatça çantanıza atıp dışarı çıkabilirsiniz.

Kitap37

  • Dinozorlar : Bu kitabı görünce Yağız ba-yıl-dı. Nasıl sevindiğini anlatamam 🙂 Dinozorlar hakkında genel bilgilerin verildiği kitapta, bazı sorular sorularak cevapları verilmiş. Dinozorlar nasıl görünüyordu?; Dinozorlar ne yerdi?; Dinozorlar kendilerini nasıl savunurlardı?; Dinozorların yavruları var mıydı?, Denizlerde de dinozor yaşar mıydı?; Gerçekten yaşadılar mı?; Dinozorlar renkli miydi? soruları sorulmuş. Dinozorlarla ilgili olarak, miniklerin aklına gelebilecek tüm sorular yanıtlanmış. Sonunda ise bir müzede dinozorları izleyen çocuklar resmedilmiş. Yağız, daha önce gittiğimiz Tabiat Tarihi Müzesi‘ni hatırlattığı için çok sevdi bu sayfayı. Eğer dinozor merakı olan bir çocuğunuz varsa mutlaka sevecektir.
  • Kitap38Benim Anaokulum : Felix adında 3 yaşında bir çocuğun anaokulunda geçen birgünü anlatılmış. Aynı gün yeni başlayan bir çocukta resmedilmiş. Annesinden ayrılırken ağlaması ama sonra ortama alışması gösterilmiş. Yağız çocukları öyle benimsedi ki, sohbet etti onlarla. Yeni başlayan çocuğu teselli etti mesela. “Ağlama annen gelecek” diye 🙂 Ama birazcık ağlamasına izin verdik. Kendisiyle de içselleştirdiği bu durum, bakalım eylülde kreşe başlarken nasıl etkileyecek oğlumu. O da birazcık ağlayabilir tabi 🙂 Kreşte gün boyu yapılan şeylerin anlatıldığı kitapta, çocuklar istedikleri şekilde vakit geçiriyorlar. Birlikteyken çember oluşturup şarkılar söylüyor ve kitap okuyorlar. Yemek ve temizlik zamanlarının da resimlendiği kitapta, ormandaki bir kreşe de ziyarete giderek farklı alternatiflerde gösterilmiş. Gün sonunda ailelerin almaya geldikleri çocuklar oldukça mutlu. Sanırım kreşe başlayacak çocukları hazırlamak için iyi bir seçim bu kitap.

Kitap40

  • Yakında İyileşeceğim : Paul adındaki çocuğun kreşte hastalanması ile başlıyor kitap. Neden hastalandığı, ateşlenmenin ne anlama geldiği, iyileşmek için neler yapılabileceği, doktora gidildiğinde neler yapılabileceği, sağlıklı kalmak için yapılabilecekler, diş fırçalama gibi çocukların genelde tedirgin oldukları şeyleri, anlayabilecekleri bir dilde anlatmış. Sonunda da bunu oyun haline getirerek oyuncaklarını muayene etmeleri resimlenmiş. Açılır kapanır sayfaları sayesinde daha da anlaşılır olan durumlar, doktora gitme hazırlığı için iyi bir seçim.
  • Kitap36Ben ve Sen : Bu kitap da Poli ve Leo adlı iki küçük çocukla başlıyor. Tek başına neler yapabildikleri, -giyinmek, zıplamak, diş fırçalamak vs.- , organlarının neler olduğu, ne işe yaradıkları üzerinde durulmuş. Ardından duygular, hissedilenler, hoşlanılan ve hoşlanılmayan şeylere örnekler verilmiş. Farklılıklar üzerinde durulmuş ve her insanın benzersiz olduğu fikri işlenmiş. Kitaplardaki çocukların isimlendirilmesi ve onlar üzerinden anlatılması Yağız’ın oldukça ilgisini çekti. Hatta onlarla sohbet etti 🙂
  • Kitap39Denizde : Bu kitaptaki çocuklar ise Anton ve Nele. Yağız’ın bir başka kitabının kahramanının adı da Anton. (Mozart) Öyle olunca önce Anton’a diğerinden bahsetti. Yetmedi, getirip tanıştırdı ve ona diğer kitabı okudu 🙂 Nasılda içinde yaşıyor kitapların 🙂 Kitabın kahramanları Kuzey Denizini seyrediyor ve orada yeni keşifler yapıyorlar. O bölgede yaşayan hayvanlardan bahsedilmiş önce. Ardından da balıkçılardan. Sahilde oynamalarının resimlendiği diğer sayfa da oldukça keyifli. Sonrasında sahilin arkasındaki kum tepelerinde yaptıkları keşif gezisi ve fırtınada neler olduğunun anlatıldığı sayfalar yer alıyor. En sonunda ise, sahilden getirdikleri ile yapılan sanat çalışmaları gösterilmiş.

Gerek resimleri, gerek seçtiği konular, gerekse kitabın yapısı ile Yağız oğlan çok sevdi bu kitapları. Arada açıp sohbet ediyor kahramanlarla 🙂

İlgili Yazılar :

About yagizlahayat

4 Ağustos 2009 dan beri hayatımın yeni bir amacı var. Bu blog afacan oğlum Yağız'a ilk doğumgünü hediyesidir.
Bu yazı Uncategorized, Yağız'ın Kitaplığı içinde yayınlandı ve , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.