Bil Bakalım Nerede?

Kitap608Larousse Ansiklopedilerinin sevimli çocuk versiyonlarından olan bu kitap, baskısı, tasarımı ve içindeki kısa bilgileriyle göz dolduruyor. Karton kitap ve spiralli cildiyle dayanıklı bir yapısı olan kitabın içerisinde, bahsedilen konularla ilgili çıkartmalarda yer alıyor ve bu haliyle çocukların ilgisini çekmemesi mümkün değil.

Kitap dört ana konuya ayrılmış. Doğadaki İlginç Şeyler, Anıtlar, İnsan Yaşamı ile Bitkiler ve Hayvanlar.

Her konudan bir örnek bölümü yazmak ve bu konuda bir fikir oluşturmak istiyorum:

Doğadaki İlginç Şeyler:

En sıcak çöl nerededir?

Afrika’da Dahra Çölü’dür adı. Kum ve kayadan oluşan bu doğal engel 10 ülkeyi kateder. Çok sıcak bir çöldür. Gün içinde ısı 50 C’yi aşabilir!

Anıtlar:

Big Ben nerededir?

Londra’daki Big Ben adıyla ün salmış, 4 kadranlı, koskocaman ünlü saati taşıyan kule yaklaşık 100 metre yüksekliğindedir. Saat Kulesi İngiliz Parlamentosu’nun merkezi Westminster Sarayı’nın parçasıdır.

Kitap609İnsan Yaşamı:

Aborjinler nerede yaşar?

Avustralya’da. Binlerce yıldır orada yaşayan Aborjinler hala göçebedir. Besin arayarak kabileler halinde dolaşırlar: Kadınlar besin toplar, erkekler avlanır. Müzisyendirler, sanatçıdırlar, sanatları onların öyküsünü anlatan şifre ve işaretlerle doludur.

Bitkiler ve Hayvanlar:

Beyaz balina nerede yaşar?

Kuzey bölgelerinde ya da Kanada’daki Saint Lawrence Irmağı’nınki gibi soğuk haliç sularında. Bu bembeyaz balina tam bir gevezedir: Balinalar familyasında, en çok farklı ses çıkarabilen odur!

Kitap610

Yukarıdaki tarzda 208 adet soru ve cevap bulunan bu kitap, çocukların olduğu kadar sizinde ilginizi çekecektir. Yağız, özellikle 4-5 yaş civarı bu tarz kitaplara çok ilgi duyuyor ve elinden düşürmüyordu. O yüzden daha küçük çocuklara rahatlıkla alınabilir.

İlgili Yazılar :

About yagizlahayat

4 Ağustos 2009 dan beri hayatımın yeni bir amacı var. Bu blog afacan oğlum Yağız'a ilk doğumgünü hediyesidir.
Bu yazı Uncategorized, Yağız'ın Kitaplığı içinde yayınlandı ve , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

4 Responses to Bil Bakalım Nerede?

  1. Geri bildirim: Hayatı Değiştiren Buluşlar Ansiklopedisi | Oğlumu Büyütürken

  2. Geri bildirim: İlk Ansiklopedim Larousse Nasıl Yapılır? | Oğlumu Büyütürken

  3. Geri bildirim: Hubert Reeves Anlatıyor… | Oğlumu Büyütürken

  4. Geri bildirim: Harika Bir Uzay Tatili | Oğlumu Büyütürken

Yorum bırakın