Ana Sınıfı Karnesi :-)

63-66 AY2Oğlum, ana sınıfının 2. yılında Rabia Öğretmen’den 3. kez karnesini aldı. Okuyanlar, her şeyi de yazıyor diyecekler diye yazmayayım dedim bu sefer 🙂 Ama şu benim düzen merakım yok mu? Her şeyi yazacağım illa. İlerde oğlum okurken, eksik bir şey kalmasın 🙂

Gelelim Yağız oğlan’ın karnesine :

En sevdiğim renk : KIRMIZI

En sevdiğim oyuncak : LEGOLAR

En sevdiğim hayvan : ÇİTA

En sevdiğim meyve :ÇİLEK

En çok tercih ettiğim öğrenme merkezi :BLOK

Büyüyünce ASKER olmak istiyorum.

Geçen yıldan bu yana her şey değişmiş, bir tek ASKER olma fikri değişmemiş oğlumun 🙂

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM GELİŞİM RAPORU

1- Motor Gelişimi :Yürüme, koşma, yuvarlanma, sekme, sıçrama, ip atlama, yakalama vb. bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri rahatlıkla yapabiliyor. İnce motor kaslarında ise, makas ile düzgün kesmede ve tam olarak boyamada desteklenmeli. Resim yapmada çok başarılı.

2- Sosyal Duygusal Gelişimi : Etkinliklere isteğiyle katılan, arkadaş ilişkilerinde son derece başarılı, saygılı bir çocuk. Yetişkin ilişkileri olumlu seyrediyor. Sorumluluk sahibi. Denetim olmadığında da gerektiği gibi davranıyor.

3- Dil Gelişimi : Sözcük dağarcığında yaşından üstün özellikler gösteriyor. Konuşmalarında söz dizimi kurallarını doğru olarak kullanıyor. Belli bir konuda konuşmayı başlatabiliyor ve sürdürebiliyor. Konuşmayı, hikaye anlatmayı ve dinlemeyi çok seviyor. Nezaket sözcüklerini yerinde ve zamanında kullanıyor.

4- Bilişsel Gelişimi : Varlıkların rengini, şeklini, sayısını söyler; varlıkları büyüklüklerine, şekillerine, miktarlarına göre gruplar, eşleştirir, nesne grubundan belirtilen sayı kadar nesneyi ayırır. Nesnelerin farklı ve benzer özelliklerini ayırt etmede oldukça iyi.  Aynı sesle başlayan nesnelere örnekler verir.

5- Öz Bakım Becerileri : Temizlik ve tuvalet gereksinimine yönelik işleri yapar. Okuldaki eşyalarını temiz, düzenli kullanır. Sınıfın toplanmasında aldığı sorumluluğu başarıyla yerine getirebiliyor. Yemek yeme kurallarına uyar.  Acil durumlarda başvurulacak bir telefon numarasını öğrenmesi sağlanmalıdır.

6- Görüş ve Önerileri : Sınıf içinde çok başarılı bir öğrenci ancak ince kas gerektiren çalışmalarda aceleci davranarak ayrıntılara dikkat etmiyor. Bunun için evde daha çok makas kesme ve boyamada ayrıntıya yer verebilirsiniz. Başarısının devamını dilerim.

63-66 AY3Yağız’a en güzel hediye, kendi tabiriyle “grubuyla” birlikte olmaktı o gün. Önce sinemaya gitti bu afacanlar. 6 Kahraman’ı izlediler. Sonra da oynayıp, bir de üstüne hamburger yediler. Neyse ki sadece köfte ekmekten oluşan hamburgeri hiç sevmedi Yağız oğlan. Birkaç ısırık alıp bıraktı. Bir daha istemez zannımca 🙂

63-66 AY4Çocuklar birlikte ne kadar da güzeller 🙂

İlgili Yazılar :

 

 

About yagizlahayat

4 Ağustos 2009 dan beri hayatımın yeni bir amacı var. Bu blog afacan oğlum Yağız'a ilk doğumgünü hediyesidir.
Bu yazı Kreş Günlüğü, Uncategorized içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

5 Responses to Ana Sınıfı Karnesi :-)

  1. Geri bildirim: 5,5 Yaş… | Oğlumu Büyütürken

  2. Geri bildirim: Serbest Kürsü :-) | Oğlumu Büyütürken

  3. Geri bildirim: Anaokuluna Veda… | Oğlumu Büyütürken

  4. Geri bildirim: Ana Sınıfı Son Karne :-( | Oğlumu Büyütürken

  5. Geri bildirim: İlkokula Veda… | Oğlumu Büyütürken

Yorum bırakın