2 Yaşında Yağız Nelerle Oynar?

Acaba ilk adımımı ne zaman attım? 2 yaşındayken nelerle oynardım? İlk kimin adını söyledim? En sevdiğim bebeğim neye benziyordu?

Herkesin böyle midir bilemiyorum ama benim hatırlayamadığım dönemlerle ilgili merak ettiğim pek çok soru var. Bu nedenle Yağız’ın ileride merak edebileceği herşeyi not etmek istiyorum buraya. Oyuncaklarının hepsini saklamak mümkün değil elbette. Ama fotoğrafları merakını giderir diye düşünüyorum.

2 yaşında oğlum hala hergün, daha önce bahsettiğim tahta bloklarıyla, hayvanlarıyla, arabalarıyla oynuyor. Bunun yanında yeni oyuncakları da var. Şimdi biraz onlardan bahsedeyim.


  • Parmak Kuklalar : Herşeyi konuşturmaktan hoşlanan Yağız için uzun zamandır hayvanlı parmak kuklaları arıyordum. Sonunda İKEA’da buldum bunları. Tahmin ettiğim gibi çok sevdi Yağız. Bende parmaklarıma kaş-göz çizerek konuşturmaktan kurtuldum 🙂

  • At Çiftliği : Doğum gününde hediye olarak gelen bu çiftliği, hayvanlara olan düşkünlüğü göz önüne alındığında, elbetteki çok sevdi Yağız. Hatta günlerce rüyasında gördüğünü düşünüyorum. Çünkü kalkar kalkmaz hala yerinde mi diye kontrol etti 🙂 Meraklı Minik dergisinin atlarla ilgili sayısını açıp onunla karşılaştırdı, at kartlarından cinslerini tespit etti. Ama atların üzerine kimsenin binmesine izin vermedi 🙂

  • Yapbozlar : Son zamanlarda yapbozlara ilgisi arttı Yağız oğlanın. Bu kaplan ilk alındığında hiç birleştiremiyordu. Ama şuan hızla tamamlıyor. Bir yüzünde İngiliz alfabesi, diğer yüzünde rakamlar bulunuyor. Şimdilik ilk beş parçayı kendisi bulup yerleştiriyor, diğerlerini de biz veriyoruz.

Bir de daha önce bahsettiğim “Winnie The Pooh” kitabının yapbozlardan oluştuğunu keşfetti. İçinde onikişer parçadan oluşan 5 yapboz var ve Yağız şaşırtıcı şekilde onları yapabiliyor. Belki bu yaştaki her çocuk yapabiliyordur ama biz beklemiyorduk açıkçası. O yüzden de kitabı saklıyorduk. Her parçanın yerini buluyor. Bazılarını yerleştirmekte zorlansa da, biraz yardımla kısa sürede tamamlayabiliyor. 

  • Arabalar : Tüm erkek çocukları gibi pek çok arabası var oğlumun da. Ancak onun asıl ilgisini çekenler büyük olanlar. Ambulans, itfaiye arabası, tır, otobüs, karavan vs. Onlarla oyun kuruyor, konuşuyor, kişileştiriyor. Tır ona kitap getiriyor mesela. Karavan tatile götürüyor.  Küçük arabaları onu sadece dakikalarla oyalarken, büyük olanlarla hayaller kuruyor.


  • Mamutlu Börek : Bu bir kapı tutacağıydı. Hemen, “Yağız’ın balkon kapısınında böyle birşeye ihtiyacı vardı” diye bir bahane bulundu. Yağız’da ilk kez, “sana bunu alalım mı ?” sorusuna “Eveeet” deyince alınıverdi. Anne ve babanın verdiği isim önerilerini kabul etmeyen Yağız, ilk kez bir oyuncağının ismini kendi koydu. “Mamutlu Börek 🙂 ” Uzun zamandır istediği ve aynı gün alınan kitabıyla özdeşleştiriverdi bizimki. Biraz ağır olsa da günlerdir Yağız nerede, Mamutlu Börek orada 🙂 

 

Oyuncaklarının yanında, hala en çok vakit geçirdiği şeyler, dergi, kitap ve kartlar. Ayrıca birşeyler getirip götürmekten, balkonu süpürmekten, bir kaptan diğerine birşeyler boşaltmaktan, yani işe yaramaktan çok hoşlanıyor. Bir de dans etmekten. Tabi dans ederken izleyicisi olmalı. Hayvanlar, arabalar, kuklalar vs. O an Yağız kimi isterse 🙂

 

 

Tüm bunları not etmek, Yağız’ın eğilimlerini belirleyebilmek açısından da işimize yarayacak diye düşünüyorum. Bakalım zamanla tercihleri ne yönde gelişecek. Onu izlemeye devam edeceğiz 🙂

 

 

About yagizlahayat

4 Ağustos 2009 dan beri hayatımın yeni bir amacı var. Bu blog afacan oğlum Yağız'a ilk doğumgünü hediyesidir.
Bu yazı oyun içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

17 Responses to 2 Yaşında Yağız Nelerle Oynar?

  1. selda dedi ki:

    çok şanslısın yağız eğer bunlarla oynuyoırsa gerçektende şanslısın.
    çünküüüü bizimki hiçbirşeyle oynamıyor ilgilenmior.sadece bizimle oynamak istiyor özelliklede benimle.
    buda beni çok yoruyor.

    Beğen

  2. Geri bildirim: 25 Ay… | Oğlumu Büyütürken

  3. Geri bildirim: Mamutlu Börek | Oğlumu Büyütürken

  4. mehtap dedi ki:

    çok güzel yaratıcısınız benm oğlumda 23 aylık bende neler yapabilirim die düşünüyoum..iyi örnekler aldım t. ederm, sürekli arabalarla oynuyo ilgisini başka şeylere çekmeye çalışyoum.

    Beğen

    • yagizlahayat dedi ki:

      Rica ederim, beğenmenize sevindim. Erkek çocukları arabayla oynamayı genelde çok seviyorlar ve sevdikleri içinde etraftan o yana yönlendiriliyorlar. Ama seçenekler sunulduğunda onların da hoşuna gidiyor.

      Beğen

  5. Geri bildirim: 2,5 Yaşında Yağız Nelerle Oynar? | Oğlumu Büyütürken

  6. Geri bildirim: 3 Yaşında Yağız Nelerle Oynar? | Oğlumu Büyütürken

  7. pakize dedi ki:

    ben de tebrik ederim sizi de oğlunuzu da.. benim 2 yasındaki oglum da puzzle vs. oynamıyor. sadece araba oynuyor. onu farklı oyuncaklarla oynamaya çagırdıgımda ise hemen sıkılıyor ve oyuncaklarını fırlatmaya başlıyor. nasıl ilgiyi uzerinizde toplayabiliyorsunuz

    Beğen

    • yagizlahayat dedi ki:

      Oğlum artık büyüdü ve 3 yaşında oldu. Zamanla tercihleri çeşitleniyor. Siz de seçenekler sunabilirsiniz. Ama o isterse oynar. Eğer arabalara çok düşkünse, mesela puzzle ıda arabalı seçebilirsiniz. Zaman içinde çeşitlenecektir tercihleri.

      Beğen

  8. Geri bildirim: Bir Girişimci Anne… | Oğlumu Büyütürken

  9. Geri bildirim: 3,5 Yaşında Yağız Nelerle Oynar? | Oğlumu Büyütürken

  10. Geri bildirim: 4 Yaşında Yağız Nelerle Oynar? | Oğlumu Büyütürken

  11. Geri bildirim: 4,5 Yaşında Yağız Nelerle Oynar? | Oğlumu Büyütürken

  12. Geri bildirim: Rumeli Hisarı Maketi :-) | Oğlumu Büyütürken

  13. Geri bildirim: 5 Yaşında Yağız Nelerle Oynar? | Oğlumu Büyütürken

  14. Geri bildirim: Yağız’ın Eğitim Serüveni :-) | Oğlumu Büyütürken

Yorum bırakın