Çocuklar İçin Masallarla Satranç

Kitap425Satranç oynamayı bilmem ben. Hep isterim öğrenmeyi, kurallarını bilir ama bir türlü tam anlamıyla kavrayamam. Ama isterim ki Yağız bilsin, sevsin. O yüzden almıştım bu kitabı uzun zaman önce. İkimiz beraber öğrenelim istedim. Gel zaman git zaman, ben erteleyedurayım, Yağız anaokulunda satranç dersi almaya başladı. Öğretmende bu kitaptan gitmesin mi 🙂 Bir de boyama kitabı varmış, o da onu verdi oğluma. Eh artık şart oldu biran önce okumak. Yoksa Yağız öğrenecek ben kalacağım 🙂 Biz de başladık okumaya uygulamalı olarak.

Sevgili çocuklar, gelin sizinle bir SATRANÇ ÜLKESİ hayal edelim.

Bu ülkede birbirine benzeyen altmış dört tane ev varmış.

Bu evlerin yarısı, bahçesinde ağaçlar ve çiçekler olan, yemyeşil çimenlerin arasındaki orman evleri; diğer yarısı ise kış mevsimi olduğu için üstü kar kaplı olan, bembeyaz buzdan yapılmış buz evleriymiş. İşte bu ülkeye SATRANÇ ÜLKESİ denirmiş…

diye başlıyor kitap. Bu ülkede yaşayan iki halk varmış. Beyaz ve siyah halk. Bu halklar mutlu mesut yaşarlarken birden aralarında bir yanlış anlaşma sonucu, yıllarca sürecek bir kavga başlamış. Fakat bu kavga iki halkada o kadar zarar vermiş ki, sonunda barışmışlar. Bir daha kavga etmemek için yaşadıklarını kuralları olan bir oyuna dönüştürmüş ve adına da SATRANÇ demişler.

Kitap426

Kitap sonrasında, Şah, Vezir, Fil, Kale, At ve Piyonun kaçar tane olduğu, nasıl hamleler yapabildiği şeklinde devam ediyor. Arada gene hikayeleştiriyor kuralları. Sonra çeşitli diyafram örnekleriyle zenginleştiriliyor.

Çocuklar için oldukça eğlenceli, yeni başlayanlar için gayet anlaşılır bir kitap bu. Boyama kitabı da öğrenilenleri desteklemek için iyi hazırlanmış.

Yağız’a dedesi ve anaokulu öğretmeni de birer satranç hediye edince, bol bol oynadık biz. Şimdide sabırsızlıkla okulda satranç derslerinin başlamasını bekliyor 🙂

 İlgili Yazılar : 

Reklamlar

About yagizlahayat

4 Ağustos 2009 dan beri hayatımın yeni bir amacı var. Bu blog afacan oğlum Yağız'a ilk doğumgünü hediyesidir.
Bu yazı oyun, Uncategorized, Yağız'ın Kitaplığı içinde yayınlandı ve , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )