BBC Kids English Zone

Kitap418Bu seti aldığımda sanırım Yağız 2,5 yaşındaydı. En iyi ingilizce öğrenme yaşı olduğu söylenen 3-5 yaş arasını kaçırmama telaşıyla aldığım bu set, başlangıçta beklentilerimi karşılamadığından uzun süre ortadan kaldırıldı.

Henüz ücretsiz izinde iken, gerek bu setin kitapçıkları gerek diğer ingilizce kitaplarından bir hayli haşır neşir olmuştuk oğlumla ingilizceyle. Ama aynı yoğunlukla devam ettirebilmek mümkün olmadı işe başlayınca.

Bu set 3+ olarak geçiyor ancak kitapçıkları okuma yazma bilmeyi gerektirir nitelikte. Doldurulması gereken sayfaları mevcut. Her fasikül başka bir başlık altında hazırlanmış. İşlenen konuların yer aldığı cd lerde mevcut. Ancak Yağız başlangıçta korktu cd lerdeki iki komik adamdan. Bana da çok komik gelmediler açıkçası. Ağlayarak kapattık ve bir süre ara verdik. Zaten o yaşta ekrandan uzak tutmaya çalıştığımız için cd izlettirmek de çok doğru gelmemişti bana. 4 yaş civarı yeniden izlemek istediğimizde ise, o korktuğu karakterlere katıla katıla güldü 🙂 cd ler pek çok tekrarlarla ve şarkılarla hazırlanmış. Aslında düzenli izlenildiğinde öğretici olduğu muhakkak. Ama bence çizgi karakterler kullanılmış olsa, çocuklar açısından daha ilgi çekici olabilirdi. Her cd 25 dakika sürüyor ve toplam 13 cd yer alıyor.

Kitap419Zamanından önce alınmış her ürün bizde ters tepiyor. Kaldırıp zamanı geldiğinde çıkarınca da, zaten önceden bir yargı oluştuğundan yeterli ilgiyi göremiyor bir türlü.

Setteki 13 kitap başlığı şöyle :

  1. I’m Seven
  2. My Body
  3. My Family
  4. My Day
  5. My Toys
  6. I Like Drawing
  7. I Like Pizza
  8. My Home
  9. It’s a Lion
  10. My Bike
  11. It’s Sunny
  12. My Clothes
  13. I Can Sing

Kitap420

Bana kalırsa bu set ilkokul çağına daha uygun. Okuma öğrenince tekrar çıkarıp denemeliyiz diye düşünüyorum.

Bu dergi hakkında bir yazıyı da yıllar önce KİTUBİ yazmıştı. Biz göz atın derim.

İlgili Yazılar :

About yagizlahayat

4 Ağustos 2009 dan beri hayatımın yeni bir amacı var. Bu blog afacan oğlum Yağız'a ilk doğumgünü hediyesidir.
Bu yazı Eğitim, Uncategorized içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

14 Responses to BBC Kids English Zone

  1. cigdem dedi ki:

    Yazilariniz cok guzel sizi tebrik ediyorum. Sizesormak istedigim, oglum 3 yasinda ve ben evde destekleyici guzel vakit gecirmemizi saglayacak bir set istiyorum. Miniyup ile adim adim arasinda hangisini onerirsiniz. Buarada zekare diyebir yayinlada tanistim. Miniyup tarzinda hangisi birbirinden kopya cekmis bilmiyorum ama cok benzer yayinlar. Fikir belirtirseniz sevinirim.Birde okumamizi zevkli hale donusturecek yasimiza uygun kitap tavsiye edebilirmisiniz. Mailinizi bekliyorum. Tesekkurler.

    Beğen

    • yagizlahayat dedi ki:

      Merhaba, güzel sözleriniz için teşekkür ederim 🙂 3 yaş için adım adım küçük kalır. Ona benzer faaliyet kutuları var pakolino, bardabas gibi setler var. Ben kullanmadım ama faaliyet yapmak istiyorsanız onlardan bir kutu alıp deneyebilirsiniz. Gene Meraklı Minik dergisi alabilirsiniz. Zekare ve Miniyup aynı tarz dergiler. Zekare Miniyup’un yerli versiyonu yanılmıyorsam. Bunlar daha çok ders gibi setler. O yaş grubunun ilgisi nasıl olur bilemiyorum.
      Oğlumun kitaplarını şu linkte toplu olarak görebilirsiniz https://yagizlahayat.wordpress.com/yagizin-kitapligi/ Yanlarında yaş etiketleri var. 3+ olanlardan seçebilirsiniz.
      Sevgiler 🙂

      Beğen

      • cigdem dedi ki:

        Bu kadar hızlı yanıt alabildigim icin tesekkur ederim. Miniyupu almayi dusunuyorum. Ancak yas grubu 2-5, 3-5 kararsizim. Birde zeka oyunlari seklinde gecen bazi oyunlar var. Block budies gibi bu tur kullandiginiz ve memnun kaldiginiz oyunlar varsa bunlari da ogrenebilirmiyim.

        Beğen

      • yagizlahayat dedi ki:

        Oğlumun oyuncaklarını da yıllara göre yazıyorum. Bir göz atın isterseniz. Ahşap bloklar ve legolar her daim favori. Tırtıklı legolar da süper.
        Oyun Kartları
        Oyuncak Seçimi
        20 Aylık Yağız Nelerle Oynar?
        2 Yaşında Yağız Nelerle Oynar?
        2,5 Yaşında Yağız Nelerle Oynar?
        3 Yaşında Yağız Nelerle Oynar?
        3.5 Yaşında Yağız Nelerle Oynar?
        4 Yaşında Yağız Nelerle Oynar?
        4.5 Yaşında Yağız Nelerle Oynar?
        5 Yaşında Yağız Nelerle Oynar?
        Beş Yılın En İyi Beş Oyuncağı 🙂
        Kutu Oyunu- Make’n Break
        6 Yaşında Yağız Nelerle Oynar?

        Beğen

  2. emine dedi ki:

    merhaba oncelıkle yazılarınız cok guzel aynı yasta bızım cocuklar benımde oğlum bu sene okullu oldu. oğlum ıcın genelde sızın okudugunuz kıtaplar var setlerde dahıl hepsınden memnun kaldım ayrıca sızde burda tanıtınca daha bır guzel oldu herkes aydınlanmıs oluyor tesekkurler. sıze sormak ıstedığim yenı bebeğim oldu 3 aylık olcak nasıpse ınş. adım adım setını oğlumda kullanmadım anaokulu setı almıstım sız tanıtınca gec kalmıs olduk almadım fakat kızıma baslamak ıstıyorum gercekten faydalı oldumu verdığimız fıyata degermı? bırde zamanı gecıpte keske alsaydım dediğiniz neler var bızede faydası olur kızım ıcn sımdıden tesekkurler.. yagızada basarılar okul hayatında… yazım hatalarım olabılır yorgunluk malum kusura bakmayın..

    Beğen

    • yagizlahayat dedi ki:

      Merhaba,
      adim adimdan ben memnun kaldim acikcasi. Ama begenmeyen de cok. Ben her ne kadar basit olsa da, oglumun seviyesine uygun oldugunu dusunuyorum. Monozebra kartlari var bildigim. Ben gec farketmistim, onlari inceleyebilirsi iz. Birde onde abisi oldugundan, pek cok seyi daha kolay halledecektir bebeginiz. Kolayliklar dilerim size.

      Beğen

  3. ilknur dedi ki:

    merhaba bu aralar bendede ingilizce aktivite hevesi var. ingilizce kitap okumak istiyorum. ama ingilizce bilmiyorum. Kart seçenekleri incelemekteyim. yazınızda da zamanı gelinceye akışa bırakmakta fayda var sanırım.

    Beğen

  4. ilknur dedi ki:

    ben sahsi adıma çoçugumla birlikte çok şeyi beraber ögrendigimiz şeyler mevcut.

    Beğen

  5. Geri bildirim: Ödev Sorunsalı | Oğlumu Büyütürken

  6. selma dedi ki:

    BBC active kids english zone var bir de learning with ozmo var siz hangisini onerirsiniz teşekkürler

    Beğen

  7. Ayhan SARI dedi ki:

    Merhaba. Bu set bizde var. Bir dönem kullanıldı ve tertemiz. Şuanda 300 TL (Haziran 2017) İsteyen olursa uygun fiyata verebiliriz.

    Beğen

Yorum bırakın