Sonbahar Ağacı Tatlısı

mutfak27Meraklı Minik dergisinin, “Haydi Mutfağa” diye bir köşesi var. Ailecek pek severiz. Hatta bazı tariflerini, mutfakla pek ilgisi olmayan babasıyla bile yapmışlıkları vardır oğlumun 🙂

Ekim sayısında verdikleri Sonbahar Ağacı ise, hem benim yemesini istediğim, hem de Yağız’ın çok sevdiği yiyeceklerden oluşunca, hemen yaptık. Çok sağlıklı bir atıştırmalık olunca da blogda paylaşmak istedim.

Malzemeler :

  • 4 ceviz
  • 5 hurma
  • 3 kuru kayısı
  • 6-7 antep fıstığı (Ben bir tatlı kaşığı toz antep fıstığı kullandım.)

Yapılışı :

Cevizleri kırıp dövün. Hurmaları küçük parçalar halinde doğrayarak cevizle karıştırıp macun kıvamına getirin. Bu karışımla ağaç ve dallarını şekillendirin. Kayısıları küçük parçalara keserek, yaprakları yapın ve antep fıstıklarını ağacın altına serpin.  Sonbahar ağacınız hazır.

Bu yiyeceklerle pek arası olmayan çocukların bile severek yiyeceğini düşünüyorum.

Haydi mutfağa 🙂

İlgili Yazılar :

Reklamlar

About yagizlahayat

4 Ağustos 2009 dan beri hayatımın yeni bir amacı var. Bu blog afacan oğlum Yağız'a ilk doğumgünü hediyesidir.
Bu yazı Beslenme içinde yayınlandı ve , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2 Responses to Sonbahar Ağacı Tatlısı

  1. Ayca dedi ki:

    Hurma olsaydi biz de yapicaktik yaaa. Donuste unutmasam da alsam:))

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s